Social media expert bij Save the Children

Social media expert bij Save the Children

Onze communicatiekracht, Mandy, ondersteunt Save the Children bij het behouden van een sterke online aanwezigheid. In verband met het zwangerschapsverlof van een collega, waren ze op zoek naar een vervanger voor de rol van kanaaleigenaar op Facebook en Instagram. Deze persoon zou verantwoordelijk worden voor het vinden en creëren van passende content, het analyseren van geplaatste content, het ontwikkelen van een strategie en het meedenken met (nieuwe) campagnes. Dat is waar wij in beeld kwamen.

Onze aanpak; hoe gaan we te werk?

Mandy begon met luisteren naar de behoeften van Save the Children en het begrijpen van hun huidige processen. Ze wilde er zeker van zijn dat ze de organisatie en haar doelen volledig begreep voordat ze aan de slag ging. Door deze nauwe betrokkenheid kon ze initiatieven ontwikkelen om de functie naar een hoger niveau te tillen.

Na uitgebreid onderzoek en analyse presenteerde Mandy een social mediastrategie die perfect aansloot bij de missie en waarden van Save the Children. Deze strategie voorzag in een duidelijke richting voor Facebook en Instagram en omvatte een passende look & feel die de boodschap van de organisatie effectief overbracht.

Het resultaat? Een gedetailleerde contentkalender en sterke online aanwezigheid.

Met de social mediastrategie als leidraad begon Mandy met het opzetten van een gedetailleerde contentkalender. Deze kalender zorgt ervoor dat de kanalen van Save the Children regelmatig bijgewerkt worden met relevante en boeiende content. Mandy dacht ook actief mee met (nieuwe) campagnes, waarbij ze waardevolle ideeën en strategieën aanleverde om impactvolle resultaten te behalen.

Dankzij onze professionele aanpak en nauwe betrokkenheid kon Save the Children rekenen op een naadloze overgang tijdens het zwangerschapsverlof van hun collega. Hun Facebook- en Instagramaccounts werden consistent gevuld met relevante content die de doelgroep van Save the Children aanspreekt en betrekt.

Wil jij ook ontzorgd worden op het gebied van online of content?

De ervaren marketeers van CommunicatieKrachten helpen je graag. Neem eens contact op om te overleggen over de mogelijkheden.