5 keer waarom bloggen belangrijk is

bloggen

5 keer waarom bloggen belangrijk is

Of je nu een online webshop runt of een website hebt voor je fysieke winkel, een blog is een onmisbaar element in je online marketingstrategie. Bloggen biedt waardevolle voordelen voor je bedrijf. Misschien vraag je je af: “Heeft niet iedereen al een blog?” of “Is het nog wel zinvol?”. De antwoorden op deze vragen lees je in onderstaande blog.

1. Boost je website traffic op organische wijze

Bloggen is de sleutel tot het verhogen van het verkeer naar je website, en dat op een organische manier zonder de kosten van advertenties. Stel je voor: je bent een craftbeer-merk en je schrijft een blog over de geschiedenis van IPA. Voilà: een stroom nieuwe bierliefhebbers ontdekt jouw website. Hoe meer blogs je schrijft, hoe meer content je creëert en hoe hoger je bezoekersaantallen worden. SEO-optimalisatie voegt daar nog een extra dimensie aan toe, waardoor je hoger rankt in zoekmachines en je online zichtbaarheid vergroot.

2. Laat je expertise schitteren

Hoewel over veel onderwerpen al geschreven is, betekent dat niet dat bloggen geen zin meer heeft. Integendeel! Het delen van relevante en waardevolle informatie toont waar je expertise ligt en wat jouw merk uniek maakt. Het maakt je geloofwaardig en sympathiek, wat potentiële klanten vertrouwen geeft. In een tijdperk waar elke dag nieuwe zoekopdrachten ontstaan, is het laten zien van jouw kennis cruciaal. Bloggen is levendig en verre van achterhaald!

3. In blogs kun je potentiële klanten targeten

Naast het vergroten van je websiteverkeer en het tonen van je expertise, biedt bloggen de mogelijkheid om op een subtiele manier je potentiële klanten te bereiken. Vermijd schaamteloze zelfpromotie, maar sluit je blogs af met een suggestieve hint dat jouw hulp binnen handbereik is. Op deze manier groeit niet alleen je naamsbekendheid, maar blijft jouw merk ook hangen in het hoofd van potentiële klanten wanneer ze op zoek zijn naar jouw product of dienst. Het is een strategische benadering die deuren opent voor toenemende zichtbaarheid én het stimuleren van klantenbinding.

4. Stimuleer je eigen ontwikkeling

Bloggen is niet alleen gunstig voor je bedrijf; het houdt je ook scherp. Door je te verdiepen in verschillende onderwerpen blijf je up-to-date in een constant veranderende wereld, zoals de marketing- en communicatiesector. Het is een investering in kennis en voorkomt verouderde content op je website.

5. Multifunctionele content

Waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden? Bloggen levert niet alleen content op voor je blog, maar ook voor andere kanalen. Gebruik het als bron voor kortere berichten op platforms zoals Instagram of LinkedIn. Schrijf updates die direct linken naar je blogartikel. Een win-win als je het ons vraagt!

En als laatste: tips voor een sterk blog

Na deze tips sta je vast te trappelen om jouw bedrijf met blogs naar een hoger niveau te tillen. Je gaat misschien wel gelijk aan de slag! Maar voordat je dat doet, geven we je nog 5 essentiële tips voor een krachtige blog. You’re welcome;

– Houd het bij minimaal 500 woorden;
– Link naar andere websites en interlink tussen je eigen blogs;
– Kies relevante keywords en gebruik ze regelmatig;
– Houd alinea’s beknopt en schrijf pakkende koppen, zo is je doelgroep eerder geneigd om te gaan lezen;
– Onderzoek grondig en schrijf vanuit je hart. Vermijd oppervlakkige content.

Geen tijd of zin? Wij helpen je graag!

Bloggen is een tijdrovende en creatieve bezigheid, dat begrijpen we maar al te goed. Maak je geen zorgen: wij staan uiteraard klaar om je op weg te helpen.  Zo denken we met je mee over onderwerpen waarover je kunt schrijven, wie je doelgroep is en hoe je een artikel kunt structureren – zodat het ook in de smaak valt bij Google. Als je zelf geen tijd hebt, kunnen we zelfs artikelen voor je schrijven. Op die manier kun jij – of een van je medewerkers/collega’s – daarna zelf de pen oppakken en de lijn voortzetten. Benieuwd naar de mogelijkheden? You’re just one phonecall away!

Geschreven door Jessy Wissing