Employer branding: zo creëer jij een sterk werkgeversmerk

Employer branding: zo creëer jij een sterk werkgeversmerk

Employer branding: zo creëer jij een sterk werkgeversmerk

De krapte op de arbeidsmarkt neemt misschien langzaam af, maar het einde is nog niet in zicht. Maar liefst 9 op de 10 werkgevers kampt met openstaande vacatures. Des te belangrijker dat jij je onderscheidt van andere organisaties. Om geschikt personeel te vinden, maar ook om je huidige werknemers te behouden. Een sterke employer branding helpt daarbij. Maar wat is employer branding nou precies? En wat kan het allemaal betekenen voor jouw organisatie? Dat lees je in deze blog.

Wat we verstaan onder employer branding

Employer branding – ook wel werkgeversmerk – draait om het creëren van een aantrekkelijke werkplek. Het is dat wat jou authentiek en onderscheidend maakt voor toekomstige en huidige medewerkers. Een werkgeversmerk gaat niet alleen om het plaatje dat je naar buiten uitstraalt, maar is ook intern gericht: wat doe je om je medewerkers te behouden en te betrekken? Employer branding is een breed begrip. Het gaat om de uitstraling van je organisatie, maar ook dingen als je stijl van leidinggevenden en de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling.

Een sterk werkgeversmerk: dit levert het op

Nu weet je wat employer branding is. Maar wat levert dit jouw organisatie op? Door employer branding op de juiste manier in te zetten krijg je trotse en gemotiveerde medewerkers die zich betrokken voelen bij de organisatie. En dat is mooi, want betrokken medewerkers presteren tot welbeter. Zij bevelen je – als ambassadeurs van jouw organisatie – dan ook sneller aan als werkgever. Trotse werknemers zijn ook productiever én ondernemender. Dit komt de kwaliteit van de dienstverlening of het product natuurlijk ten goede. Een sterk werkgeversmerk heeft nog meer voordelen: je wervingskosten zijn lager, omdat je organisatie sneller personeel vindt én je minder personeelsverloop hebt. Mensen komen graag bij je werken en je huidige medewerkers blijven met plezier. Een win-winsituatie!

Zo pakt CommunicatieKrachten employer branding aan

Bij CommunicatieKrachten werken we met een speciale tool voor employer branding. Je krijgt inzicht in de wensen en behoeften van je medewerkers. Zo weet je wat potentiële nieuwe collega’s aantrekt. Ook weet je waar zij zich bevinden. Wij helpen je om nieuw personeel te vinden. En adviseren hoe je dit het beste kunt doen. Zo zorgen we samen voor een sterk werkgeversmerk!

Kom in contact
Benieuwd hoe we jou kunnen helpen bij je employer branding? Neem contact met ons op via info@communicatiekrachten.nl. Onze adviseurs staan voor je klaar!