Leer ons kennen: dit is Stasiu!

Leer ons kennen: dit is Stasiu!

Leer ons kennen: dit is Stasiu!

In de rubriek ‘Leer ons kennen’ laten we je kennismaken met een CommunicatieKracht. Wie is de creatieveling achter de campagne? De taaltovenaar achter de tekst? Of de regeltante achter het project? In deze blog vertellen we je meer over Stasiu, commercieel manager en strategisch communicatieadviseur bij CommunicatieKrachten.

Na zijn jarenlange marketing en sales ervaring in de ICT, retail en sport, werd het tijd om aan de andere kant van de tafel te zitten. En dus ging Stasiu aan de slag bij ons. Ben je benieuwd naar de drive van Stasiu? Lees snel verder!

Wie is Stasiu?

Als geboren en getogen Nijmegenaar ben ik gelukkig getrouwd en woon ik sinds kort in Beuningen. Ik ben opgegroeid in een échte muzikantenfamilie en ieder jaar van de partij tijdens carnaval. Als Ex-Prins Carnaval van onze stad Nijmegen weet ik alles van een feestje bouwen. In het weekend ben ik graag te vinden in het Goffertstadion bij een voetbalwedstrijd van N.E.C. en het liefst reis ik samen met mijn vrouw de wereld rond om nieuwe landen en mooie steden te ontdekken. Ontdekken, creëren en verbinden is toch wel de rode draad in mijn leven. En dan het liefst samen met mensen om me heen die energie geven. Of dat nu in mijn vrije tijd is of bij CommunicatieKrachten.

Waar haal jij energie uit tijdens je werkzaamheden bij CommunicatieKrachten?

Bij CommunicatieKrachten kan ik mijn creatieve ei heel goed kwijt. Creativiteit kan natuurlijk veel vormen aannemen, maar voor mij betekent het de uitdaging zien in een probleem en dit omzetten naar een oplossing voor de klant. Niets is dan te gek en hierbij treed ik graag buiten de gebaande paden. Mensen verbinden en inspireren is een belangrijk onderdeel van mijn werk en daar houd ik me graag mee bezig. Bouwen aan een klantrelatie vind ik een inspirerend proces. Zodra je merkt dat een klant waardering voor je heeft en enthousiast wordt over de samenwerking en de resultaten, dan ben je goed bezig. Met die energie ga ik weer door om het nóg beter te doen.

Waarom is het bouwen aan sterke (klant)relaties zo belangrijk?

Ik geloof in de kracht van samenwerkingen en relaties. Tegenwoordig is het voor organisaties niet meer genoeg om enkel aankopen aan te jagen bij klanten. Nee, het gaat echt om die relatie met je klant en de binding met jouw organisatie. Relaties moeten zich met jouw merk of organisatie willen identificeren. Natuurlijk wil je dat klanten terug blijven komen en je positief aanbevelen. Dit win je alleen maar door tijd en energie te stoppen in de samenwerking. En laat dat nu nét iets zijn waar ik me graag mee bezig houd. Maar… de liefde moet natuurlijk wel van twee kanten komen. 

Heb je altijd al in de wereld van communicatie willen werken?

Nee, niet per se. Op mijn zestiende riep ik dat ik kok wilde worden, maar ook een carrière als zanger of presentator leek me geweldig. Pas op de HEAO kwam ik erachter dat vakken als marketing en bedrijfskunde me goed lagen en daar ben ik mee verder gegaan. De creativiteit die je nodig hebt in de communicatiewereld is ontstaan bij mijn eerste ‘echte’ baan bij ICT-distributeur McDOS. Internet bestond nog niet en de concurrentie was gigantisch, dus we kozen ervoor om te investeren in persoonlijke klantcommunicatie en op een creatieve wijze voor impact zorgen. Ik heb geleerd dat dit niet altijd veel geld hoeft te kosten. Je kunt de mooiste acties verzinnen, maar uiteindelijk gaat het toch om het financiële resultaat. Dat was een grote uitdaging, maar ontzettend gaaf om te doen. In deze periode is ook mijn geloof in het belang van een klantrelatie ontstaan.

Kun je jezelf in drie woorden omschrijven?

Ik zou mezelf omschrijven als creatief, ondernemend en gepassioneerd.

Wat is je favoriete quote?

“If you do what you did, you get what you got.” Als je altijd maar blijft doen wat je gedaan hebt, komen er geen nieuwe dingen op je pad. Je komt niet verder. Als je wil veranderen – of dat nu op persoonlijk vlak is of werk-gerelateerd – moet je iets nieuws proberen. Misschien gaat het met vallen en opstaan, maar uiteindelijk gaat het je iets brengen.

Heb jij een vraagstuk liggen dat Stasiu wel eens zou kunnen oplossen? Hij gaat graag met je in gesprek!

Geschreven door Laura