Leer ons kennen: dit is Mandy!

Leer ons kennen: dit is Mandy!

Leer ons kennen: dit is Mandy!

In de rubriek ‘Leer ons kennen’ laten we je kennismaken met een CommunicatieKracht. Wie is de creatieveling achter de campagne? De taaltovenaar achter de tekst? Of de regeltante achter het project? In deze blog maak je kennis met Mandy, communicatieadviseur bij CommunicatieKrachten.

CommunicatieKrachten is de afgelopen tijd flink gegroeid. Sinds februari is ook Mandy onderdeel van ons team. Deze betrokken communicatieadviseur houdt van aanpakken en weet als geen ander hoe ze social media campagnes moet opzetten. Meer weten? Je leest het in deze blog.

Wie is Mandy?

Ik ben Mandy, 27 jaar en woon in Bemmel. Betrokken, behulpzaam en leergierig zijn eigenschappen waar ik mezelf in herken. Daarnaast ben ik een aanpakker: ik houd ervan om te knallen! In mijn vrije tijd vind je mij vaak bij vrienden, familie of op avontuur in Nederland of het buitenland! Na de afgelopen twee jaar geniet ik hier nu extra van. Ook vind ik het heerlijk om te wandelen en te sporten. Een avondwandeling door het bos, een slopende workout in de sportschool of een lesje salsadansen samen met mijn vriend. Ik word er blij van!

Je bent communicatieadviseur bij CommunicatieKrachten. Heb je altijd al in het communicatievak willen werken?

Toen ik mijn middelbareschooldiploma had behaald, wist ik het al meteen: ik wilde Communicatie gaan studeren aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. De diversiteit van het vak en de creativiteit die ik hierin kwijt kon, spraken mij erg aan. Bovendien heb ik schrijven altijd leuk gevonden: iets wat binnen het communicatievak altijd goed van pas komt.

Na mijn studie ben ik dan ook gestart als content marketeer. Hierbij behoorden blogs schrijven, nieuwsbrieven samenstellen en social media content maken tot mijn werkzaamheden. Later wekte SEO en SEA mijn interesse en heb ik mijn expertise in online communicatie ontwikkeld. Zo voerde ik zoekwoordonderzoeken uit en schreef ik SEO-teksten. Na een aantal jaar wilde ik mij verder ontwikkelen als adviseur en ben ik in het gezellige team van CommunicatieKrachten terecht gekomen!

Wat doe je zoal bij CommunicatieKrachten?

Eigenlijk doe ik van alles wat! Mijn functie als communicatieadviseur is heel breed, wat mij juist aanspreekt. Zo houd ik mij onder andere bezig met contentmanagement. Van het ontwikkelen van een contentstrategie tot het schrijven van social media updates, blogs en webteksten. Daarnaast zet ik ook online campagnes uit op social media platformen, werk ik als interimkracht bij opdrachtgevers en pak ik diverse projectmanagment taken op. Binnenkort start ik met een opdracht rondom employer branding. Een mooie uitdaging waar ik naar uitkijk.

Je had het over social media. Waarom is het zo belangrijk om bij te blijven met social media?

Social media verandert snel. De bekende social media platvormen zijn continue in beweging en er komen steeds nieuwe onderdelen bij. Op dit moment zijn het voornamelijk de reels op Instagram die de aandacht verdienen. Meegaan met de nieuwste ontwikkelingen is belangrijk om zichtbaar te blijven. Hoe meer je gebruik maakt van de nieuwste snufjes van dat platform, hoe meer het platform jou gaat tonen. Hoe vaker je voorbijkomt bij je doelgroep, hoe beter jouw merk blijft hangen. Om klanten hier goed in te kunnen adviseren blijf ik graag op de hoogte van de veranderingen binnen social media. Super interessant hoe dit allemaal werkt.

Waar haal jij je energie uit tijdens werk?

Ik haal energie uit een tevreden klant! Dit klinkt misschien cliché, maar toch is het waar. Het is altijd leuk wanneer je ergens aan hebt gewerkt of iets hebt gemaakt waar de klant blij mee is. Hier pak ik graag mijn adviseursrol in. Het vertalen van de behoeften van de klant is dan ook iets waar wij bij CommunicatieKrachten ons dagelijks mee bezig houden. Verder ben ik graag in contact met mensen. Een inspirerend klantgesprek of een uurtje sparren met collega’s vind ik de leukste momenten in mijn werk.

Tot slot! Wat staat er nog op je zakelijke bucketlist?

De komende tijd verdiep ik mij meer in social advertising en SEA. Ondanks dat ik er al aardig wat van weet, is er op dit gebied nog genoeg te leren. Hier wil ik echt een expert in worden. Daarnaast wil ik mij in de toekomst meer ontwikkelen op het gebied van interne communicatie. Mijn doel is om zoveel mogelijk te weten van het communicatievak.

Wil jij Mandy inzetten als interim communicatieadviseur? Of kan ze jou helpen met contentmanagement? Neem contact met haar op via mandy@communicatiekrachten.nl. Ze gaat graag met je in gesprek!