Leer ons kennen: dit is Anke!

Leer ons kennen: dit is Anke!

Leer ons kennen: dit is Anke!

In de rubriek ‘Leer ons kennen’ laten we je kennismaken met een CommunicatieKracht. Wie is de creatieveling achter de campagne? De taaltovenaar achter de tekst? Of de regeltante achter het project? In deze blog maak je kennis met Anke, communicatieadviseur bij CommunicatieKrachten.

Anke is sinds februari onderdeel van ons team. Ze is een echte allround communicatieadviseur en brengt met haar enthousiasme veel extra gezelligheid mee naar ons kantoor. Benieuwd naar wie Anke is? Wij stelden haar een aantal vragen!

Wie is Anke?

Ik ben een communicatieadviseur die heel geïnteresseerd is in mensen en organisaties. Mijn enthousiasme is dan ook mijn kracht! In mijn vrije tijd hou ik van uitstapjes, zoals lekker uiteten gaan, winkelen en vakanties met mijn gezin. Ook een avondje gezellig borrelen met vrienden sla ik zeker niet af!

Wat is je achtergrond?

Na het afronden van mijn hbo-opleiding communicatie ben ik blijven hangen bij het online marketing bureau in Veenendaal waar ik stage liep. Hier heb ik vooral veel ervaring opgedaan op het gebied van organiseren, het schrijven van teksten en social media marketing. Na vijf jaar vond ik het tijd voor een werkgever dichter bij huis en kwam ik terecht bij CommunicatieKrachten.

Waarom CommunicatieKrachten?

Naast dat CommunicatieKrachten voor mij bijna om de hoek is, spraken het jonge team en het type opdrachtgevers mij aan. Mijn interesse ligt bij publieke organisaties en daar werk ik nu ook voor binnen CommunicatieKrachten. Daarnaast vind ik bij een bureau werken fantastisch. Je krijgt namelijk bij verschillende bedrijven een kijkje in de keuken.

Wat doe je zoal bij CommunicatieKrachten?

Opdrachtgevers hebben hele uiteenlopende vragen. Mijn werkzaamheden bij CommunicatieKrachten zijn dan ook divers. Zo verzorg ik voor sommige opdrachtgevers de social media, maar zet ik daarnaast ook nieuwe projecten op, regel ik promotievideo’s en neem ik interviews af die ik ook uitwerk. Daarnaast is projectmanagement een groot onderdeel van mijn functie. Het contact met opdrachtgevers en werknemers van externe organisaties maakt mijn werk extra interessant!

Hoe kom je erachter wat de behoefte is van de klant?

Dat is een kwestie van in de huid kruipen van de klant van je opdrachtgever. Wat speelt er allemaal bij deze doelgroep? En hoe kunnen wij hen benaderen? Welke content sluit aan? Door vragen te stellen, te sparren en te brainstormen kom je een heel eind. We kijken altijd naar het grotere geheel. Hoe komen we tot het gewenste resultaat en wat hebben we hiervoor nodig? Hier komt een stukje planvorming bij kijken.

Wanneer ben je pas echt tevreden?

Ik vind het belangrijkste dat mensen happy zijn. Zowel mijn collega’s als de opdrachtgever. Iedereen moet zich gehoord voelen en een project moet voelen als een echte team effort. Daarnaast ben ik tevreden als we iemands verhaal goed vertellen of wanneer we met de campagne de gewenste resultaten behalen.

Tot slot: wat staat er nog op je zakelijke bucketlist?

Het lijkt mij fantastisch om in de toekomst betrokken te zijn bij de herpositionering van een merk. Of om een compleet nieuw, strategisch plan te ontwikkelen als basis voor een (beginnende) organisatie. Eigenlijk om alles vanaf het begin een keer op te pakken!

Wil jij Anke inzetten als projectmanager of voor jouw interne- of externe communicatie? Neem contact met haar op via anke@communicatiekrachten.nl.