6 x handige tools voor jouw contentplanning

6 x handige tools voor jouw contentplanning

6 x handige tools voor jouw contentplanning

Eerder hebben we je al uitgelegd waarom contentmarketing essentieel is voor het bouwen aan je merkverhaal. Om je volgers doorlopend te verrassen met relevante content is regelmaat en discipline nodig. En dat kost tijd. Gelukkig zijn er meerdere, handige tools beschikbaar die je hierbij helpen. In deze blog delen wij onze 6 favoriete planningstools!

Waarom content inplannen?

Het inplannen van content levert tal van voordelen op. Zo is het mogelijk om vooruit te werken, tijd besparen én het perfecte moment kiezen om jouw content te delen. Ook waarborg je het consistent en regelmatig plaatsen van content door het in te plannen. Zo heb jij een stok achter de deur voor het plaatsen van je content!

1. Facebook Creator Studio

Wat veel mensen niet weten is dat Facebook ook een eigen planningstool heeft: Facebook creator studio. Met deze gratis tool plan je in een handomdraai al jouw content in op dezelfde manier als je van Facebook gewend bent. En aangezien Instagram onder het bedrijf Facebook valt, is dit ook waar je moet zijn voor het inplannen van je Instagram-berichten en IGTV-video’s. Voor LinkedIn, Twitter, Pinterest en andere social media kanalen kun je Facebook Creator Studio helaas niet gebruiken.

2. Buffer

Het gratis instapmodel van Buffer is een prima tool om in te zetten als je gebruiksvriendelijkheid belangrijk vindt. Het geeft je makkelijk inzicht in je resultaten en is te gebruiken voor Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn. Onze ervaring leert wel dat de gratis versie redelijk beperkt is. Wil je meer posts inzien en ook informatie halen uit je Pinterest account? Dat kan! Hiervoor betaal je 15 dollar per maand. Wil je de meest uitgebreide informatie over jouw online verkeer? Kies dan voor het abonnement van 50 dollar per maand.

3. Hootsuite

Hootsuite is één van de populairste social media tools. Tien miljoen gebruikers gingen je al voor. Je kan kiezen voor verschillende (betaalde) abonnementen vanaf 25 euro per maand. Deze tool biedt onwijs veel mogelijkheden. Je kunt al je vermeldingen naast elkaar zetten, gebruikte hashtags bekijken, reageren op berichten en zelfs je concurrent in de gaten houden. Het is bovendien mogelijk om berichten met bulk in te plannen. Door het uploaden van een .csv bestand kan je zo tot 350 berichten tegelijkertijd inplannen. Toch heeft Hootsuite ook nadelen. Door het ingewikkelde design, kost het behoorlijk wat tijd om ‘m uit te pluizen. Sommige mensen haken hierdoor af. Maar als je het eenmaal door hebt, kan het je veel tijd besparen!

4. Later

Nog zo’n fijne social media tool: Later. Deze tool wordt door veel mensen voornamelijk gebruikt voor Instagram, maar het is ook mogelijk om met deze tool te publiceren op Twitter, Facebook en Pinterest. Binnen Later kun je kiezen tussen geautomatiseerd posten en het krijgen van een notificatie dat je post klaar staat om geplaatst te worden. In de gratis versie krijg je een maximaal aantal posts per platform per maand. De betaalde versie (vanaf 9 dollar per maand) geeft meer mogelijkheden: zo kun je meer posts plaatsen, gebruikmaken van video, mensen taggen en inzicht krijgen in de statistieken.

5. CoSchedule

Gebruik jij een WordPress-website? Dan is CoSchedule iets voor jou. Dit is een contentkalender plugin voor WordPress. Je installeert CoSchedule gemakkelijk vanuit de plugin catalogus op WordPress en kunt ‘m daarna meteen gebruiken vanuit je WordPress dashboard. De plugin biedt – naast een uitgebreid kalenderoverzicht – ook de mogelijkheid om je content te publiceren en te promoten. Het grote voordeel van CoSchedule? Je hebt je content, social media en kalender op één plek. Bovendien kun je deze tool koppelen aan Bitly, Buffer, Evernote, Google Docs, Google Calendar (en Google Analytics bij een duurder pakket). Het prijskaartje van de tool varieert! Het goedkoopste pakket start met 14 euro per maand, de duurste loopt op tot 548 euro per maand.

6. Canva contentplanner

Maak jij de mooiste contentcreaties toevallig al in Canva? En beschik je over de pro versie? Sinds kort kun je met Canva Pro al jouw ontwerpen rechtstreeks op je social media kanalen inplannen! De Canva contentplanner ondersteunt Twitter, Pinterest, LinkedIn, Facebook, Slack en Tumblr. Posten op Instagram is nog niet mogelijk (maar er wordt gefluisterd dat deze mogelijkheid er snel aankomt!). Canva Pro heb je al voor €8,99 per maand en kun je 30 dagen gratis uitproberen.

Welke tool past bij jouw bedrijf?

Om erachter te komen welke tool het best past bij jouw bedrijf is het belangrijk om na te gaan wat je precies nodig hebt. Welke kanalen ga je inzetten? Hoe vaak post je? En welke features zijn belangrijk voor je? Weeg je keuzes af op basis van mogelijkheden en prijs. En dan? Inplannen maar! Hulp nodig bij het schrijven, inplannen of vormgeven van jouw content? Stuur ons een berichtje!

Geschreven door: Anne