Dit zijn de voordelen van interim communicatieadviseur

Dit zijn de voordelen van interim communicatieadviseur

Het gaat goed met de economie. Dat stelt in ieder geval het CBS en het wordt ook weerspiegeld op de arbeidsmarkt, want die is krapper dan ooit. Volgens het NOS staat momenteel zelfs het hoogste aantal vacatures ooit open. Wellicht heb je weleens nagedacht over interim communicatieadviseur als oplossing voor je openstaande vacatures en dat is een goed idee! Want interim biedt veel voordelen. In dit artikel leggen wij je uit waarom jij een interim communicatieadviseur in moet huren.

Een professionele kracht zonder administratieve last

Werknemers in dienst nemen betekent dat je een personeels- en salarisadministratie bij moet houden, als ook iemands verlof en uren. Daarnaast houd je functioneringsgesprekken en ben je iemands formele leidinggevende. Bij een interim communicatieadviseur is dit allemaal niet nodig. Je betaalt de factuur en de administratieve last ligt ergens anders. Een ander voordeel van interim is de flexibiliteit. Je hebt geen arbeidscontract, je maakt alleen van tevoren afspraken over de duur van de opdracht en de opzegbaarheid. Daarnaast huur je een interim communicatieadviseur vaak voor een specifieke klus in. Zij zijn dus niet bezig met andere handelingen die vaak wel bij werknemers neer worden gelegd. Een interim kan de klus dan ook vlot en gericht klaren.

De kennis en kunde van een interim communicatieadviseur

Een nadeel van interim communicatieadviseurs is dat zij geen kennis hebben van het bedrijf, wanneer zij starten. Het voordeel daarvan is echter dat, juist omdat zij geen verleden met het bedrijf hebben, zij objectief naar liggende vraagstukken kijken. Ze kunnen daardoor beter ideeën en oplossingen bedenken. Niet voor niets zij Einstein al dat je met bestaande mensen bestaande ideeën krijgt en met nieuwe mensen nieuwe ideeën. Als laatste heeft een interim voorafgaand misschien geen kennis van het bedrijf, maar wel een schat aan kennis en ervaring van andere bedrijven binnen jouw sector of daarbuiten. 

Met een professional van CommunicatieKrachten ook een bureau op afstand

Kies je voor een interim communicatieadviseur van CommunicatieKrachten, dan krijg jen iet alleen een professionele kracht, maar ook een team tekstschrijvers en vormgevers op afstand. Wil je meer weten, bekijk dan eens onze pagina over interim of neem contact op met Inge van Dreumel van CommunicatieKrachten en bespreek samen de mogelijkheden.