Leer ons kennen: dit is Willemijn!

Leer ons kennen: dit is Willemijn!

Leer ons kennen: dit is Willemijn!

In de rubriek ‘Leer ons kennen’ laten we je kennismaken met één van onze krachten. Wie is nu de creatieveling achter die toffe campagne? De taaltovenaar achter de (web)tekst? Of de regeltante achter het project dat je laatst voorbij zag komen?  In deze blog maak je kennis met onze communicatieadviseur Willemijn!

Het jaar 2023 begon goed voor zowel Willemijn als voor ons. Willemijn startte namelijk bij CommunicatieKrachten. Vanuit de zorgsector naar de bureauwereld. Een hele overgang. Benieuwd naar wie Willemijn is? En waarom ze deze stap maakte? Lees dan verder!

Wie is Willemijn?

“Communicatie is echt een mooi vak! Werk je als communicatieadviseur, dan zie je met eigen ogen wat voor impact communicatie kan maken. In mijn werk ben ik altijd op zoek naar manieren om met communicatie de doelgroep te raken. Met een begrijpelijke tekst, een creatieve insteek of een goed in elkaar gezet communicatieplan. Als ik niet werk, sta ik het liefst in de keuken of op het hockeyveld. In het weekend ben ik graag op bezoek bij familie, drink ik havercappu’s in de Nijmeegse binnenstad en ben ik druk bezig met het uitpakken van verhuisdozen. Mijn vriend en ik zijn namelijk net verhuisd naar de overkant van de Waal: het mooie Lent!”

Wat is je achtergrond?

“Ik kom uit het noorden van het land: Groningen (de provincie, niet de stad ). Voor de studie Communicatie reisde ik wel af naar de stad, daar heb ik gewoond en gestudeerd. Zeven jaar geleden verhuisde ik naar Nijmegen voor de master Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Radboud Universiteit. Nog tijdens de master begon ik op de communicatieafdeling van de Sint Maartenskliniek, een gespecialiseerd ziekenhuis in houding en beweging. In de ruim vier jaren dat ik daar werkte, heb ik ontzettend veel geleerd. Die ervaring gebruik ik nu in mijn werk bij CommunicatieKrachten.”

Waarom CommunicatieKrachten?

“Werken bij een bureau daagt me uit én geeft me de mogelijkheid om opdrachten voor verschillende klanten uit te voeren. Ik ga goed op de afwisseling, vrijheid en de verantwoordelijkheid. CommunicatieKrachten sprak me aan door het goede gevoel: werkplezier en persoonlijke ontwikkeling staan voorop. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en ben ik nog steeds heel blij met mijn keuze.”

Wat is het verschil met je vorige baan?

“Het werk in het ziekenhuis gaf veel voldoening. Want je weet waar je het voor doet: de patiënt. Elke dag werken aan verbeteringen voor mensen die zorg nodig hebben. Hoe mooi is dat? Juist daarom vind ik het leuk dat ik nu bij CommunicatieKrachten ook mijn steentje bijdraag in soortgelijke organisaties. Wat ik een nadeel vond van werken op een communicatieafdeling in één organisatie: je wordt soms door de drukte opgeslokt door de waan van de dag. Nu ik bij een bureau werk, deel ik mijn eigen agenda in en heb ik meer overzicht.”

Waar ligt jouw interesse?

“Moeilijk om te kiezen, ik vind veel leuk! Voor mij springen er drie dingen uit: verandertrajecten, gedragsbeïnvloeding en interne communicatie. Het liefst werk ik voor organisaties met een maatschappelijk doel. Zoals de zorg, het gemeenteland en organisaties die zich inzetten voor een duurzamere wereld. In dat soort organisaties meedenken over een passende en effectieve communicatiestrategie is wat ik het leukst vind om te doen.”

Tot slot: Hoe kom je erachter wat de behoefte is van de klant?

“Vragen stellen én luisteren. Ik kijk altijd naar de vraag achter de vraag. Waarom stelt de klant deze vraag? Welke belangen spelen mee? Wanneer is de klant écht tevreden? Soms kom je er gaandeweg achter dat een andere middel beter past. Of heel soms zelfs dat communicatie het probleem niet oplost. Het is aan mij om kritisch te zijn en eerlijk advies te geven. Alles voor het beste resultaat!”

Wil jij Willemijn inzetten als strategisch communicatieadviseur of interne communicatiespecialist? Neem contact met haar op via willemijn@communicatiekrachten.nl of bel naar +31 6 21 46 60 29.