Leer ons kennen: dit is Laura!

Leer ons kennen: dit is Laura!

Leer ons kennen: dit is Laura!

In de rubriek ‘Leer ons kennen’ laten we je kennismaken met één van onze krachten. Wie is nu de creatieveling achter die toffe campagne? De taaltovenaar achter de (web)tekst? Of de regeltante achter het project dat je laatst voorbij zag komen?  In deze blog maak je kennis met onze communicatieadviseur Laura!

Laura is sinds vorig jaar augustus fulltime onderdeel van ons team. Maar, ze is zeker geen onbekende. In 2020 liep Laura haar meewerkstage bij ons. Dit beviel van beiden kanten zó goed dat ze naast haar studie een paar uurtjes per week bij ons bleef werken. Na haar afstudeerstage in Valencia keerde deze avonturier (gelukkig!) weer bij ons terug, dit keer als communicatieadviseur. Benieuwd naar wie Laura is? En waarom ze besloot om haar carrière bij ons een kickstart te geven? Wij stelden haar een aantal vragen.

Wie is Laura?

“Ik ben een geboren en getogen Nijmegenaar. Opgegroeid in Oosterhout, maar dat terzijde ;). Eigenlijk verliep mijn schooltijd volgens het standaard riedeltje: na mijn middelbare school – en een uitstapje naar de studie International Business and Languages (IBL), sidenote: níks voor mij – ben ik aan de HAN Communicatie gaan studeren. In mijn derde schooljaar ben ik bij CK terechtgekomen als meewerkstagiaire, maar daarover later meer. Ik ben heel gelukkig in Nijmegen; het is niet te groot en niet te klein. Ik ga graag uiteten met mijn vriendinnen, geniet van de zaterdagse-oester-op-de-markt (lekker decadent!) en dan met verse bloemen naar huis. Hopelijk in de toekomst met een hondje aan mijn zijde.”

Omschrijf jezelf in drie woorden!

“Oeeeeeh, even denken. Dat is lastig! Ik zie mijzelf als humoristisch, zelfbewust en nauwkeurig. Werkgerelateerd houdt dit in: ik zie snel wat het probleem is binnen een vraagstuk, kan daardoor op een scherpe en vlotte manier schakelen en een passende oplossing vinden. Daarnaast bevind ik mij soms bewust wat meer op de achtergrond. Je zal mij niet snel zomaar iets horen roepen. Ik denk na over de dingen die ik zeg en kom mijn afspraken na. Ja, dat is het wel zo’n beetje, denk ik.”

Waarom CommunicatieKrachten?

“Voor mijn meewerkstage ging ik op zoek naar een passende organisatie in Nijmegen. Mijn interesse lag destijds bij een communicatieafdeling van een grote organisatie, bijvoorbeeld van het CWZ. Helaas kon ik daar door corona last-minute niet terecht. Toen kwam CommunicatieKrachten op mijn pad. Gelukkig mocht ik, ondanks dat het kort dag was, op gesprek komen. Diezelfde middag werd ik gebeld: ik was het geworden. Vanaf het moment dat ik binnenstapte was het een match. Ik startte en al snel werd het duidelijk dat ik mocht blijven. Voor mij de perfecte bijbaan naast mijn studie. Na mijn afstudeerstage in Valencia voelde het als de juiste keuze om terug te gaan. Ik dacht bij mijzelf: volgens mij kan ik heel gelukkig worden op deze werkplek. En dat is ook echt zo.”

Wat doe je zoal bij CommunicatieKrachten?

“Ik werk – net als mijn collega’s – voor diverse klanten. De laatste maanden werk ik onder andere voor West Brabant Werkt Door (Regionaal Mobiliteitsteam). Voor deze organisatie schrijf ik blogs, social posts en denk ik mee over campagnes. Wat ik erg leuk vind aan deze klant is dat ik mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een podium geef. Daarnaast werk ik voor dakspecialist Weijerseikhout en ben ik bezig met een employer branding campagne voor gemeente Wageningen. Een creatief proces waarbij ik vanaf het begin betrokken ben. Ik interviewde de medewerkers van gemeente Wageningen en ben onderdeel van het campagneteam.’

Waar haal je je energie uit tijdens werk?

“Ik haal echt energie uit mijn werk omdat ik niet voor alleen maar commerciële bedrijven werk. Met mijn werk ben ik maatschappelijk betrokken, bijvoorbeeld bij West Brabant Werkt Door. Maar ook van arbeidscommunicatie krijg ik energie. Als er een vacature wordt vervuld door mijn bijdrage, krijg ik een voldaan gevoel. Mijn collega Anne zit wekelijks bij Weijerseikhout. Ik ondersteun haar door het schrijven van vacatureteksten, artikelen en social media posts. Samenwerken met haar en andere collega’s is een van de leukste onderdelen van mijn werk!”

Wat is jouw expertise en hoe voeg je deze toe in je dagelijkse werkzaamheden?

“Ik ben elke dag bezig met schrijven en dat is ook echt mijn expertise. Het uitwerken van een interview of een blog waarin een persoon, product of dienst centraal staat, doe ik graag. Uit ervaring weet ik dat het best in de ochtend kan schrijven. Om een uur of 4 in de middag hoef ik dat niet meer te proberen. Door me hiervan bewust te zijn, werk ik efficiënt en kom ik tot de beste stukken. Voor het schrijven van teksten draai ik m’n hand niet meer om, 90% van mijn werkzaamheden bestaat eruit.”

Tot slot: wat staat er nog op je zakelijk bucketlist?

“Ik zou wel graag meer willen leren op het gebied van concepting. Met gemeente Wageningen zijn we daar nu mee bezig en ik merk dat ik het erg leuk vind om te doen. Uitpluizen hoe een bepaalde boodschap aankomt bij de doelgroep en hoe je daar met een concept op in kunt spelen, wil ik wel vaker doen!”

Wil jij Laura inzetten als projectmanager, social mediaspecialist of voor jouw interne- of externe communicatie? Neem contact met haar op via laura.sietinga@communicatiekrachten.nl of bel haar via het telefoonnummer 024-782 0000.